100 års jubilæumsparade og reception.

10. september 2009 | Af Georg Rossing | Emne: Parade.

Efter en periode med vandreudstillinger i flere af kommunens byer afholdt vi lørdag d. 5. september jubilæumsparade og reception i Frederikssund.
Datoen var fra vores side for længst lagt fast, så vi blev en kende nervøse for hvilken konkurrence, der ville opstå, da det efterfølgende blev besluttet at gøre 5. september til national flagdag for vore udsendte soldater.
Vore bekymringer blev gjort til skamme, da vi fik tilmeldinger fra såvel nabogarderforeninger som alle lokale soldaterforeninger. I paraden deltog således foruden gamle gardere, repræsentanter fra Gardehusarforeningen, Forsvarsbrødrene, De Blå Baretter og Marineforeningen, der alle mødte med deres flag og faner.
Efter paraden var formeret på Havnepladsen indledte vi med en kort mindestund for faldne og sårede i international tjeneste. Herefter marcherede vi med Livgardens Gamle Tambourer i spidsen til Torvet. En frisk vind strakte de mange faner ud, og musikken var fra det kendte marchrepertoire. En del nynnen i geledderne må tages som udtryk for, at det bekom de fleste vel.
Borgmester Ole Find Jensen modtog paraden og holdt en tale, der berørte såvel foreningens historiske forhold som perspektiverne i soldatens nutidige tjeneste, ligesom han på en fin måde kom ind på 5. september som den officielle flagdag for udsendte danske.
Efter en kort tale af foreningens formand, der også kom ind på flagdagen var der uddeling af jubilæumstegn. Adskillige jubilarer spændende fra 10 til 60 år modtog deres tegn samt tilskuernes hyldest inden paraden fortsatte til Elværket, hvor der var reception.
Omkring 125 gæstede foreningens reception, hvor der ud over taler var underholdning af tamburer fra Livgardens Tambourkorps.
Vi ser nu frem mod vores jubilæumfestaften, der finder sted lkørdag den 21. november på Skuldelev Kro. Tilmelding til denne aften kan stadig ske ved indbetaling direkte på foreningens konto eller ved henvendelse til Georg Rossing.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *