Åleaften 2018 med foredrag

30. august 2018 | Af Georg Rossing | Emne: Åleaften.

I år vender bestyrelsen tilbage til den traditionelle menu og indbyder til Stegte Ål med stuvede kartofter.

Fredag d. 28. september 2018 kl.18.30 på Foreningscentret ”Pedersholm”, Roskildevej 161, Frederikssund.

Efter spisningen er der foredrag af pens. oberstløjtnant Jørgen Storm – historieelsker og fortæller – om 1. verdenskrig. Se nedenfor.

Udover stegte ål bydes der på pandekager med is og solbærrom el. likør, kaffe med småkager og chokolade.

Det er muligt at få 3 stk. smørrebrød incl. 1 øl eller 1 vand og 1 snaps (incl.pandekager med is og solbærrom eller likør, kaffe med småkager og chokolade), i stedet for åleanretningen, når det meddeles ved tilmeldingen, pris kr.150.-.

Pris kr.250.- for åleanretningen incl.1 øl eller 1 vand og 1 snaps. Yderligere drikkevarer til sædvanlige små priser.

For at vi kan sikre os, at der er tilstrækkeligt af alt, er bindende tilmelding nødvendig og skal ske ved indbetaling på foreningens konto i Danske Bank, reg.nr.1551 konto 3430022997 med dit og din ledsagers navn i den ramme, hvor der med svage typer står: TEKST TIL MODTAGER, senest onsdag d.19. sept.2018.

Som sædvanligt vil der i løbet af aftenen blive solgt lotteri med fine gevinster.

Bestyrelsen har besluttet, at medlemmer, der fremover deltager for første gang i vore aktiviteter, får tildelt et foreningstegn uden beregning så længe beholdningen rækker.

Bestyrelsen håber på stor deltagelse og godt humør. Har I forbindelse med andre gamle gardere, gerne yngre, er de også meget velkomne, selv om de ikke er medlemmer.

 “1. Verdenskrig – og Danmarks overlevelse 1914 – 1918”

Nationale spændinger i Europa førte i 1914 til krig, der hurtigt udviklede sig til en verdenskrig, ingen havde forestillet sig, og til et resultat, ingen havde drømt om. 4 års rædsler hærgede vores kontinent og store dele af hele kloden. Europakortet blev ændret totalt, da freden endelig sænkede sig.

Jørgen Storm vil fortælle om den politiske og militære situation og udvikling op til krigsudbruddet, om begivenhederne i krigsårene i hovedtræk og om afslutningen, der lagde kimen til en ny verdenskrig – kun 21 år efter. Jørgen Storm vil undervejs berette om Danmarks situation, om hvordan vi undgik at blive inddraget direkte i krigens rædsler, om sønderjydernes situation – og om Nordslesvigs tilbagevenden til kongeriget                    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *